Född i Stockholm, bodde mina fyra första år i Järfälla (Jakobsberg och Kallhäll). Därefter flytt till Lidköping och strax innan jag fyllde 15 vidare till Hjo. Som 16-åring drog jag iväg med resande tivoli, tröttnade, köpte ett stulet tält och bosatte mig i en skog i Stavanger, Norge. Blev kvar där en händelserik sommar innan jag återvände till föräldrahemmet i Hjo. Bodde sedan i två år på internat på Hellidens folkhögskola i Tidaholm, där mitt fotointresse väcktes och jag köpte en begagnad Konica T3 som jag fortfarande har kvar och använder ibland. Efter åren på Helliden flyttade jag till Lilla Essingen i Stockholm och har sedan bott på ett otal adresser i huvudstadsområdet. Sedan slutet av år 2000 är jag dock fast boende i Segeltorp.

 

Jag är ytterst medveten om mina tekniska begränsningar som fotograf, om jag har någon stark sida är det förmågan att se ögonblick och situationer. Under några år i tidiga 20-årsåldern arbetade jag som frilansskribent och vikarierande lokalredaktör för tidningen Skaraborgs Läns Annonsblad (senare Skaraborgs Läns Allehanda) och fick yrkesmässig användning för mitt fotointresse som gick väl ihop med journalistisk rapportering.

 

Jag har sedan jag var 16 spelat i band och musik är mer än bara ett intresse, det är en livsstil. Förutom att spela själv driver jag sedan 2008 en liten klubb för livemusik på Restaurang Snövit på Södermalm i Stockholm, under namnet Club Probation. Ja, och så gillar jag att köra motorcykel.

 

I mars 2019 gjorde jag en brittisk roadtrip (med hyrbil) där jag med tre kameror i högsta hugg följde det amerikanska bluegrassbandet Thunder And Rain på åtta spelningar i England, Skottland och Wales. Under denna resa började bandets sångerska Erinn Peet-Lukes kalla mig Zatarazzi och på den vägen är det.

 

(Konsertbilden på mig är tagen av Mats Alexandersson.)